Nagyvilág

Túlzott fingásokért rúgtak ki egy férfit

Elszabadult bélgáz-termelése miatt bocsájtottak el állásából egy amerikai férfit egy New Jersey-i húsüzemből, miután a főnök sokat panaszkodott a férfiből terjengő szagokra. Legalábbis ezt állítja a férfi felesége, aki egy szövetségi bíróságon indított pert a cég ellen, mert szerinte diszkrimináció történt – írta a helyi sajtó.

A feleség állítása szerint kórosan túlsúlyos férje – aki nagyjából 190 kilógrammot nyomott, amikor 2008-ben elkezdett dolgozni a Case Pork Roll nevű cégnek – 2010-ben gyomorszűkítő műtéten esett át, aminek egyik „kínos” mellékhatása a túlzott bélgáz-képződés, és „kontrollálhatatlan hasmenés”. Ezek a mellékhatások 2013-ben súlyosabbá váltak, és „jelentés zavart okoztak a munkahelyen” – olvasható a periratban.

Luann Clem elmondása szerint a cég vezetője többször is panaszkodott emiatt, közölve, hogy az irodában terjengő szagokra megjegyzéseket tettek az oda érkező emberek, és „ez így nem mehet tovább”. Végül tavaly februárban kirúgták a férfit, felesége pedig másnap tiltakozásképpen felmondott.

A cég vezetője azonban a helyi sajtónak kijelentette: a férfit – és feleségét – egyáltalán nem rúgták ki, és szó sem volt semmilyen diszkriminációról. Tom Grieb elmondása szerint nem ment jól az üzlet, és ezért fizetéscsökkentésre kényszerültek, és ezt a férfi és felesége nem volt hajlandó elfogadni, és önként mondtak fel. Grieb hozzátette, hogy abban az időben még az ő fizetése is le lett csökkentve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik