Nagyvilág

Merkel: be kell gyorsítani a menekültválságban

A német kancellár nem bánja a korábbi befogadó döntését, és szerinte nem érdemes mérgelődni és megpróbálni elhajolni a feladat elől, hanem dolgozni kell.

Angela Merkel a Deutschlandfunk országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban a menekültválságban folytatott tevékenységével szemben a pártjában, a konzervatív CDU-ban és a bajor testvérpártban, a CSU-ban egyre erősebb bírálatokról szólva elmondta, hogy a következő hetekben sok párttaggal beszél majd a kérdésekről és vitatott ügyekről egy tanácskozássorozaton, amelyet még a válság elmélyülése előtt terveztek.

A Magyarországról elindult menedékkérők beengedéséről egy hónapja hozott döntésről szólva hangsúlyozta, hogy ma sem döntene másként.

A menekültválság kezelésében ugyanolyan sebesen kell dolgozni, mint a pénzügyi válság idején, a feladatot pedig három fő elv követésével lehet megoldani: hatékonyabban, gyorsabban kell elvégezni a menekültügyi eljárásokat, javítani kell az uniós külső határok védelmén és gondoskodni kell a menekültek EU-n belüli méltányos elosztásáról, valamint törekedni kell a menekülthullám okainak megszüntetésére – mondta a német kancellár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik