Nagyvilág

Lelőtték a késelőt Jeruzsálemben

A palesztin merénylő az óváros damaszkuszi kapujánál megkéselt egy tizenöt éves izraeli fiatalt, majd a rendőrök a helyszínen lelőtték.

A megkéselt izraeli tizenévest közepesen súlyos sérülésekkel kórházba szállították – közölte a jeruzsálemi közszolgálati rádió.

Halálos késelés volt korábban

Néhány órával korábban az óváros egy másik utcájában két izraelit késelt halálra az Iszlám Dzsihádhoz tartozó, Ciszjordániában élő palesztin fiatal, akire a rendőrök szintén halálos lövéseket adtak le a helyszínen.

Az erőszak fokozódása miatt a biztonságiak a következő két napon csak izraeli állampolgároknak, az óváros lakóinak, turistáknak, az óvárosi üzletek dolgozóinak és az ott tanuló diákoknak engedélyezik a belépést az óváros falai közé, az Al Aksza mecsetnél pedig csak nők és gyerekek, valamint ötven évesnél idősebb férfiak imádkozhatnak.

Tüntetés is volt

A merényletek után Jeruzsálemben több tucat izraeli jobboldali fiatal tüntetett, és elzárt egy utat, kifogásolva, hogy a kormány politikája nem eléggé szigorú a palesztinokkal szemben. Többeket közülük letartóztattak uszítás vádjával.

A városban igen feszült a helyzet, zsidók megtámadtak egy arabokat szállító autót. A sofőr megpróbált elmenekülni és közben könnyebb sérüléseket okozott egy gyalogosnak, akit kórházba szállítottak.

Az ENSZ New York-i közgyűléséről hazaérkező Benjámin Netanjahu miniszterelnök az elmúlt napok merényletei miatt vasárnapra összehívta a biztonsági kabinet ülését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik