Nagyvilág

Zsidó telepesekre lőttek Ciszjordániában, az izraeli hadsereg katonákat küld a térségbe

Az ENSZ arra figyelmeztet, hogy a helyzet elfajulásának megakadályozása érdekében mindenkinek tartózkodnia kellene a megtorló műveletektől és a gyújtó hangú nyilatkozatoktól.

Izrael katonai erőt küld Ciszjordániába, miután agyonlőttek egy házaspárt, akik Beit Furik palesztin településen autóztak keresztül – írja az Independent. A zsidó házaspár négy gyermekével utazott, amikor fegyveresek rájuk támadtak. A család egy ciszjordániai zsidó telepen élt. A gyermekek az autó hátsó ülésein utaztak a támadás idején, ők is megsérültek.

Az izraeli hadsereg barbár cselekedetnek nevezte a gyilkosságot, a helyszínre érkező mentőalakulat vezetője pedig azt mondta: a helyszínen már nem volt más lehetőségük, mint megállapítani a szülők halálának beálltát. Hozzátette, hogy hosszú ideje nem láttak ilyen mértékű erőszakot a térségben.

A Hamász fegyveres szárnya üdvözölte a támadást, de nem vállalta a felelősséget érte. Az ENSZ közel-keleti küldötte arra figyelmeztetett, hogy a helyzet elfajulásának megelőzése érdekében mindegyik félnek tartózkodnia kellene a gyújtó hangú nyilatkozatoktól és a megtorló műveletektől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik