Nagyvilág

Még majdnem két hétig nem járnak a vonatok a München-Salzburg vonalon

A menekültválság miatt nyolc nappal, október 12-ig meghosszabbították a München és Salzburg közötti vasúti járat felfüggesztését – közölte pénteken az ÖBB osztrák vasúttársaság.

A német hatóságok szeptember közepén jelentették be, hogy az Ausztrián át Németországba igyekvő menedékkérők áradata miatt október 4-ig szüneteltetni kényszerülnek a személyszállító vonatok közlekedését a München-Salzburg vonalon.

“A német hatóságok utasításainak megfelelően a Németország és Salzburg közötti vonatközlekedés legalább október 12-ig szünetel” – tudatta az internetes oldalán pénteken megjelent közleményében az ÖBB. A két ország között számos más vonalon továbbra is járnak a vonatok.

A vasúti közlekedés szeptember 17-én állt le a szóban forgó vonalon, miután megbénult a forgalom a határellenőrzés visszaállítása miatt. Az utazók iratainak ellenőrzése olyan sokáig tart a vonatokon, hogy nem lehetett tartani a menetrendet.

A határellenőrzést szeptember 13-án állította vissza a berlini kormány, az ideiglenes intézkedést a belső határellenőrzés nélküli schengeni övezet működését szabályozó schengeni határellenőrzési kódex előírásai alapján vezették be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik