Nagyvilág

László Petra gyászol

„Tűzszünetet kérek, hadd legyen ez a nap a gyászé.”

Péntek reggel az alábbi levelet kapta a Válasz.hu László Petrától, aki előzőleg a Heti Válaszban beszélt a röszkei rúgásáról, a bocsánatkéréseiről. A nő gyászol.

Ma van a névnapom, de ez a nap sem úgy alakult, ahogy azt szerettem volna, mint mostanában az egész életem. Ahogy azt a Heti Válasz-interjúban is nyilatkoztam, férjem édesanyját – gyermekeim nagyiját – nagyon megviselte az ellenem és családom ellen folytatott globális médialincselés, és ennek következtében drasztikusan romlott egészségügyi állapota. Ma reggel kaptuk a hírt a kórházból: a nagyi meghalt.

László Petra azt írta, nem tudott mellette lenni, hogy fogja a kezét.

Úgy halt meg, hogy nem tudta, mi lesz az imádott unokáival, milyen jövőt szán nekik az engem elítélő virtuális médiabíróság.

A tragédia miatt egy nap tűzszünetet kérek! Hadd legyen ez a nap a gyászé. Utána, ha még nem adták mi magukból a családomat és engem fenyegető »bíráim« az összes gyűlöletüket, jöhet az »úgy kell neki, remélem, Petra lesz a következő«, stb. Én bírom. Nekem volt már rosszabb is. Szegény nagyi nem bírta…”

Előzőleg a Népszabadság azt írta, hogy védelem alatt állhat László Petra, de erről sem a rendőrség, sem a témában még illetékes Terrorelhárítási Központ nem beszél. A lap névtelenséget kérő forrása szerint azért a hallgatás, mert nem akarják provokálni azokat, akiket a 20 ezer eurós vérdíj a nő megölésére sarkallna.

Ahogyan mi is beszámoltunk róla, az N1TV online tv-csatorna szerverét hekkerek támadták meg, miután kiderült, hogy operatőr munkatársuk tettlegesen lépett fel Röszkénél menekült gyermekek és egy gyermekét cipelő szíriai férfi ellen. László Petra a Heti Válasznak azt mondta: holtfáradtan hülyeséget csinált, amiért aránytalanul hurcolták meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik