Nagyvilág

Szó sem lehet kerítésről a német határon

Élesen visszautasította csütörtökön Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a konzervatív CSU elnöke a tartományi kormány pénzügyminiszterének felvetését, miszerint meg kell fontolni a kerítés telepítését a német határon.

Horst Seehofer a Süddeutsche Zeitung című lapnak azt mondta, hogy maga is sürgeti a menedékkérők tömeges beáramlásának korlátozását, de nem egyezne bele kerítés telepítésébe. Ha Bajorországon múlik, nem lesz kerítés a német határon. “A bajor határokon pedig végképp nem, de Európában sem” – idézte Horst Seehofert a müncheni lap az online felületén.

Előzőleg Markus Söder pénzügyminiszter egy nyilatkozatában kiemelte, hogy nem tudni, ki lép be Németországba, mert a határellenőrzést ugyan visszaállították, de sokan kelnek át a zöldhatáron. Ezért “a zöldhatár ellenőrzését is meg kell fontolni” – mondta a CSU-s politikus, akit Horst Seehofer vetélytársaként és lehetséges pártelnöki-miniszterelnöki utódjaként tartanak számon. “Majd meglátjuk, hogy végül kerítésekkel, járőrözéssel vagy a határellenőrzés más módszerével” lehet-e a legjobban megoldani a feladatot – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik