Nagyvilág

Athén parádésan használta újra az olimpiai stadiont

Több száz menekültet szállítottak el buszokkal az Athén központi részén lévő Viktoria térről egy addig üresen álló olimpiai csarnokba a görög hatóságok.

Az Athén Galatszi negyedében található létesítményben tartották a 2004-es olimpiai játékok asztalitenisz mérkőzéseit. Egy héttel korábban a Viktoria téren táborozó 800 menekült egy része már elhelyezést nyert hasonló olimpiai létesítményekben, a város déli részén lévő Hellinikon és Faler városrészekben. A menekültek elszállításában a téren uralkodó, a közegészségre is veszélyt jelentő állapotok mellett közbiztonsági megfontolások is szerepet játszottak. Szerdán a hetek óta a téren táborozó menekültek között verekedések voltak, csütörtökön pedig több tucatnyi görög lakos gyűlt össze és követelni kezdték a menekültek elszállítását.

Időközben folyamatosan érkeztnek a menekültek az égei-tengeri szigetekre. A görög parti őrség csütörtökön 90 embert mentett meg a Földközi-tengeren Leszbosz és Híosz szigetek partjai előtt – jelentette a görög rádió.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik