Nagyvilág

Szétszakadhat az osztrák kormánykoalíció

Az osztrák alkancellár interjút adott, amiben elmondta, részben a menekültügy kezelése miatt is széteshet az osztrák kormány.

A szociáldemokrata és néppárti koalíció lehetséges felbomlásáról beszélt a felső-ausztriai választások eredményei után az osztrák alkancellár. Reinhold Mitterlehner egy tartományi lapnak adott interjút, és elmondta, ha a következő hónapokban nem születik kormányprogram, ami a bürokrácia csökkentésétől a menekültügy kezeléséig terjed, akkor “nincsen értelme” tovább folytatni.

A Felső-Ausztriából származó politikus az Oberösterreichische Nachrichtennek elmondta azt is: reméli, hogy a koalíciós partner megérti ezt. Mitterlehner kijelentette: a mostani választások után pártja nem kíván tétlen utasként haladni egy sorsdöntő úton. A menekültügyről azt mondta, meg kell őrízni az állam szuverenitását, hogy eldönthesse, ki vándorolhat be.

Az alkancellár szerint Ausztriában azonnali struktúraváltásra van szükség, példaként az egészségügyi és a nyugdíjreform szükségességét említette – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik