Külföld
Kelebia, 2015. augusztus 30.
Az épülő ideiglenes biztonsági határzár a gyorstelepítésű drótakadály mellett Kelebiánál 2015. augusztus 30-án. Kiépült a műszaki határzár első szakasza, a drótakadállyal párhuzamosan a teljes szakaszon megépül az ideiglenes biztonsági határzár is.
MTI Fotó: Máthé Zoltán

Katolikus olasz lap ekézi a magyar szögesdrótot

24.hu
24.hu

2015. 09. 27. 15:55

Az olasz püspöki kar napilapja és egy másik újság is Magyarországot támadja a koncentrációs táborokéra emlékeztető határkerítés miatt.
Korábban a témában:

Az európai országokban tapasztalható nacionalizmusról a La Stampa olasz lap azt írta, hogy “Orbán Magyarországán a magyarok soha nem voltak még jobban a politikai szabadság súlyos korlátozásai ellenére sem”. Az újság szerint a magyar nacionalizmus is nélkülözi a “gazdasági messzelátást”, mivel a kiemelt gazdasági növekedés mellett a demográfiai csökkenés miatt Magyarország “sokat nyerne a bevándorlókkal (…) és a gazdaságnak életfontosságú szüksége van a munkaerőre”.

A L’Avvenire, az olasz püspöki kar (Cei) napilapja A lepkék és a szögesdrót című cikkében a magyar határzárról írt. A szerző azt kérdezte, miért nem volt elég az egyszerű szögesdrót.

Magyarországnak katonai szükségletei vannak, arra van szüksége, hogy ‘még nagyobb fájdalmat’ okozzon azoknak, akik megpróbálnak áthatolni a kerítésén, és ez a pengésdrót-kerítés nagyobb fájdalmat okoz. Magyarország azt akarja, hogy azon a határon tényleg senki ne keljen át, nagy vagy kicsi, nappal vagy éjszaka. Erre a célra ott vannak az aknák (…) De az aknák gyilkolnak. A szögesdrót sebez…

– fogalmazott a l’Avvenire.

A napilap szerint a Magyarországon használt “kegyetlenebb” minden más eddig használt szögesdrótnál. Hozzátette, az emberi elkeseredés mindenhol talál kibúvókat, és a l’Avvenire az egykori mauthauseni koncentrációs táborból való egyik sikeres szökést hozta fel példaként.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.