Nagyvilág

Elnyelte a tengerpartot a hatalmas lyuk

Volt pánik a kempingben, amikor mindent elnyelt a lyuk az éjszaka közepén. Mentek a lakókocsik és a fák is a gödörbe a tengervízzel együtt.

Furcsa esemény történt az ausztráliai Queensland tengerpartján: egy nagy lyuk elnyelte a fél partot – írja a Daily Mail. A lap szerint egy focipályányi területen nyílt meg a föld, és vitt magával mindent: fákat, lakókocsikat, autókat és persze sok tengervizet. A népszerű kempingplacc látogatói nagyon megijedtek a szombati katasztrófától.

Persze videófelvételek is készültek, ahogy a kempingezők menekülnek a Rainbow Beachről. 140 embert, köztük több iskoláscsoportot evakuáltak a hatóságok. A lyuk több lakóautót és sátrat is elnyelt, de szerencsére mindenki megúszta a nagy beszakadást. Volt, akinek a vadiúj többmilliós lakóautója került a tenger fenekére.

Egy szemtanú szerint a dolog éjjel történt, ő is nyugodtan aludt 10-15 méterre a vízparttól, amikor egyszer csak minden irányból körülvette őt a víz és kitört a pánik. Egy másik tanú szerint mennydörgésre emlékeztetett a robaj, ahogy beszakadt a föld. A hatóságok most figyelmeztettek mindenkit, hogy kerülje el a partszakaszt, mert a tengeráramlatok még belemoshatnak nagyobb földdarabokat a 100-szor 100 méteres, három méter mély lyukba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik