Nagyvilág

Patkány harapott meg egy koraszülöttet a kórházi inkubátorban

Patkány harapott meg egy koraszülöttet a kórházi inkubátorban, a közép-amerikai Belize-ben, pár órával azután, hogy az újszülött a szerkezetbe helyezték a szülés után – jelentette a helyi sajtó. Az eset még szeptember elején történt, a Western Regional Hospitalban, de a történet, és az inkubátorban mászkáló patkányról készült mobiltelefonos felvétel csak most kezdett el terjedni igazán az interneten – írta a belize-i Channel5.

A beszámolók szerint a patkány a lábán harapta meg az újszülöttet. A Channel5 cikke szerint az inkubátorban lévő patkány egy rutinellenőrzés közben fedezték fel a szülészeten dolgozó ápolók, akik azonnal kivették onnan a gyereket, majd a rágcsálót is sikerült eltávolítaniuk. Erről egyikük a telefonjával készített videót.

A gyerek a beszámolók szerint azóta már el is hagyta a kórházat, és teljesen egészséges.

A kórház áprilisban azzal került bele a helyi híradásokba, hogy konyháját ellepték a patkányok. Az eset után új intézkedéseket vezettek be a probléma megoldására, de úgy látszik nem jártak teljes sikerrel. A helyi sajtóban megjelent hírek szerint a patkány feltehetően a légkondicionáló rendszeren keresztül juthatott be a szülészetre, és az inkubátorba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik