A következő élő közvetítés része Nem vinnének, hoznának menekülteket

Együttérzésre szólított fel az ENSZ-főtitkár

Együttérzésre, valamint az ENSZ-alapokmánnyal összhangban álló közös álláspont elfogadására szólította fel az európai vezetőket hétfőn az ENSZ főtitkára. Ban Ki Mun a keddi miniszteri tanácskozás és a szerdai csúcstalálkozó elé időzítette levelét, melyben aggodalmának ad hangot a menekültek európai helyzetének romlása miatt.

Az ENSZ-főtitkár sürgette, hogy az európai államok tegyenek eleget nemzetközi kötelességeiknek, beleértve a menedékkérelemhez való jog, valamint a visszaküldésre vonatkozó tilalom tiszteletben tartását. Rámutatott, hogy növekvő aggodalommal követte az európai határok lezárását és azt, hogy nem állnak rendelkezésre megfelelő befogadó kapacitások, a menedékkérőket pedig egyre nagyobb mértékben kriminalizálják.

Ban Ki Mun szerint mindenkit méltósággal, az emberi jogok tiszteletben tartásával kell fogadni. Emlékeztetett, hogy szeptember 30-ra, az ENSZ-közgyűlés általános vitája alkalmával rendkívüli tanácskozást hívott össze, hogy megvitassák azokat a kihívásokat, amelyeket a menekültek számának világszerte bekövetkezett növekedése jelent.

Vissza a közvetítéshez
Olvasói sztorik