Nagyvilág

Az utolsó pillanatban menekültek le a gyerekek a vasúti átjáróban ragadt buszról

A baleset az előző héten történt a Hamburg közelében található Buxtehude városában, amikor az iskolás gyerekeket szállító és egy útépítés miatt kerülő úton közlekedő busz egy műszaki hiba miatt bent ragadt egy vasúti átjáróban. Az első hírek szerint a busz 23 éves sofőrjének volt köszönhető, hogy a gyerekek még időben le tudtak szállni a járműről, de később a diákok elmondták: egyik 13 éves társuk volt az, aki látva a közeledő vonatot, mindenkit leszállított a járműről.

A gyerekek elmondása szerint a sofőr lassan reagált az esetre. Először csak az első ajtót nyitott ki, a középső és hátsó ajtókat csak akkor, amikor már a gyerekek üvöltözni kezdtek. Végül másodpercekkel az ütközés előtt mind a hatvan gyereknek sikerült leszállnia a járműről.

A német sajtóban megjelent hírek szerint a mozdonyvezető nagyjából négyszáz méterre volt a vasúti átjárótól, amikor észrevette az ott álló buszt. Azonnal vészfékezésbe kezdett, de az ütközés pillanatában még nagyjából negyven kilométeres sebességgel haladt. Az ütközésben végül csak a vonaton lévő emberek közül sérült meg valaki könnyebben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik