Nagyvilág

Napokon át hintáztatta hároméves gyermeke holttestét a játszótéren egy nő

Gyilkossággal és gyermekbántalmazással vádolta meg az ügyészség hétfőn azt huszonnégy éves nőt, akit a rendőrök korábban egy játszótéren találtak meg, amint egy kisgyermek holttestét hintáztatja a marylandi La Platában.

A rendőrséget egy közelben lakó asszony értesítette, aki aggódott, mert egy nő már órák óta hintáztatatta a gyermeket, május 22-én, hajnalban. A kiérkező járőrök megállapították, hogy a hároméves kisfiú egy ideje már halott, a gyermek kabátját egy közeli szemetesben találták meg, csuromvizes cipője a földön hevert.

A hatóságok szerint, Romechia Simms két teljes napig hintáztatta a fiát, Ji’Aire Donnell Lee-t. A boncolás szerint a gyermek kiszáradásban és kihűlésben halt meg, mialatt a hintában ült. Az ügyet gyilkosságként kezelik.

Amikor a bejelentés közben az ügyészség veszélyesnek nevezte Simmst, a nő a kirendelt védője tanácsa ellenére megszólalt, és közölte, ő nem jelent veszélyt senkire, a gyermeke halálát sem akarta. A hatóság szerint a nő elmeállapota még kérdéses, ezért mindenképpen őrizetben tartanák.

Fia halála óta Simms kórházban volt, és kiderült, hogy egy rövid ideig a tragédia előtt is. A nő anyját megdöbbentette, hogy a lányát nem nyilvánította mentálisan sérültnek az ügyészség.

„Ép elmével senki sem ült volna ott két napon át, étlen-szomjan, kitéve magát az időjárásnak” – mondta, és hozzátette, hogy a lány az eset előtt néhány nappal kezdett el gyógyszereket szedni, és a tragédia előtt gondolkodott azon, hogy nem megfelelő a számára előírt dózis, a fia halála előtt, ráadásul sokszor panaszkodott fejfájásra. Az anyja szerint Simms számára egyszerűen megállt az idő.

„Változó, hogy a vádlott elmeállapota milyen súllyal játszik szerepet az ilyen ügyekben. Legtöbbször minden a védelmen múlik” – nyilatkozta Christopher Slobogin, a Vanderbilt Egyetem professzora, a mentális betegségekkel kapcsolatos jogi ügyek szakértője.

Simms anyja azt nyilatkozta, hogy szeretné, ha a lányának saját ügyvédje lehetne, de a család ezt nem engedheti meg magának.

Korábban, a hintában meghalt Ji’Aire Donnell Lee édesapja elkeseredett harcot folytatott a hatóságokkal a gyermeke felügyeletéért. Miután Romeciha Simms egyszer a gyermekkel együtt ugrott ki egy mozgó taxiból, az apa bíróságra ment. A nő ott elismerte ugyan, hogy voltak gondjai, de azt mondta, már sokkal jobban van. Nem sokkal a gyermek halála előtt a bíró a gyermekfelügyelet megosztására kötelezte a szülőket, s ebbe mind a ketten beleegyeztek.

(via: abc NEWS)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik