Nagyvilág

Elton John állítólag beszélt Putyinnal a melegek jogairól

Az orosz elnök szóvivője szerint nem, de hajlandó lenne rá.

Cáfolja az orosz elnök szóvivője, hogy Elton John beszélt volna Vlagyimir Putyinnal – tudósít az MTI. A popsztár azt állította, hogy az államfő felhívta őt, miután találkozót kért tőle a melegek jogainak megvitatására. Ezt Elton John szóvivője is megerősítette.

Dmitrij Peszkov, Putyin szóvivője ugyanakkor az orosz sajtóban nyilatkozva azt mondta: Putyin nem hívta fel a zenészt, nem beszéltek, sőt, még megkeresés sem érkezett egy találkozót illetően. Hozzátette ugyanakkor, hogy az orosz elnök hajlandó beszélni Elton Johnnal, ha a popsztár felkeresi őt, mert „az elnök mindig is nyitott volt az emberi jogokkal kapcsolatos kérdések megvitatására”.

Elton John a múlt héten emelte fel hangját amiatt, hogy Oroszországban törvény tiltja a homoszexualitás témájának nyilvános megvitatását, Putyin elnök pedig melegeket sértő megjegyzéseket tett. A zenész a BBC-nek azt mondta: leülne Putyinnal és elmondaná neki, hogy a melegek nem jelentenek problémát, a világ sokkal súlyosabb gondokkal néz szembe. Közölte azt is, hogy most is rendszeresen koncertezik Oroszországban, a kormány homofób politikája ellenére sem bojkottálja Oroszországot, mert nem akarja, hogy az ottani melegek elszigetelve érezzék magukat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik