Nagyvilág

Életét adta egy öngyilkosjelöltért egy brit férfi

Azonnal meghalt a huszonnégy éves Thommas Bennett, miután lezuhant egy kollégiumi épület tizennegyedik emeleti ablakpárkányáról a hawaii Honoluluban. A férfi azért mászott ki a párkányra, hogy megmentsen egy tizenkilenc éves diákot, aki öngyilkosságra készült – írja a brit Metro.

fotó: Facebook
Thomas Bennet (fotó: Facebook)

Az angliai Plymouthból származó Bennett, egy buliban volt a barátaival, amikor megtudták, hogy egy kamasz öngyilkosságra készül. A férfi habozás nélkül elindult, hogy megmentse a tizenkilenc éves diák életét. Kimászott a tizennegyedik emeleti ablakon, hogy visszasegítse a szobába az öngyilkosjelöltet, de a hatósági jelentésekben meg nem nevezett kamasszal együtt a mélybe zuhant. A hősies férfi azonnal szörnyethalt, míg a diák túlélte az esést: őt kritikus állapotban szállították kórházba.

„Tommy nagyon sok embert szeretett, és nagyon sokakért tett életében. Az utolsó éjszakán bebizonyította, hogy jobban törődött másokkal, mint saját magával” – monda Ted Guillory, a férfi egyik közeli barátja.

„Igazi hős” – nyilatkozta Bennettről a családja, akik „elmondhatatlanul büszkék” Thomas tetteire.

Bár az öngyilkosjelölt kamasz számos súlyos sérüléseket szenvedett – eltört mindkét lába, az egyik karja, részlegesen tört a háta, a tüdeje összeesett, és belső vérzései voltak – minden esélye megvan a felépülésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik