Nagyvilág

Öngyilkos merénylő gyerek segítette az Iszlám Államot új győzelméhez

Az Iszlám Állam szervezetének fegyveresei csütörtökön újabb támadást intéztek Szíria keleti részében egy légitámaszpont ellen, és annak közelében elfoglaltak egy fontos katonai létesítményt – jelentették emberi jogi aktivisták és a terrorszervezet saját médiája.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns szervezet helyi aktivistáinak értesülése szerint a dzsihadisták Deir ez-Zór város katonai bázisát akarják kézre keríteni, amiért tavaly óta harcolnak. Elfoglalni most sem sikerült, de elűzték a hadsereg katonáit egy rakétazászlóalj közeli állásából, miközben mindkét fél súlyos veszteségeket szenvedett.

Az OSDH szerint két öngyilkos merénylő – az egyik közülük még csak gyerek – nyitotta meg robbantással az utat a támadók előtt. A kormányerők a légierő bevetésével válaszoltak. A szélsőségesek 36 emberüket vesztették el. Az iszlamisták tájékoztatása szerint több tucatnyi katona esett el.

A kormány hírügynöksége nem említette a rakétaállás elvesztését, hanem azt jelentette, hogy a támaszpontnál visszavertek egy “beszivárgási kísérletet”, és eközben nagy veszteségeket okoztak az ellenségnek. Deir ez-Zór tartományban gyakorlatilag már csak ez az egy fontos támaszpont van a kormányerők kezén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik