Nagyvilág

Ötezer vendégéjszakát ad a menekülteknek a norvég hotelmágnás

Petter Stordalen, a Nordic Choice nevű szállodalánc tulajdonosa felajánlotta, hogy vendégül látja a menedékkérőket, ha beteltek a befogadóközpontok.

“Ötezer éjszakát ajánlunk fel a rászoruló menekülteknek” – írta a Twitter közösségi oldalon a skandináv országokban jelenlévő, Nordic Choice nevű szállodalánc tulajdonosa.

A tízezres nagyságrendben Európába érkező szíriai menekültek drámája mindenkit érint – mondta Petter Stordalen az NTB norvég hírügynökségnek.

A norvég bevándorlási hivatal (UDI) erre reagálva azt közölte, hogy megfontolják az ajánlatot, ha túlterheltté válnak a befogadóközpontok.

Norvégia pénteken felfelé módosította az országba érkező menekültek számára vonatkozó korábbi előrejelzéseket. Erna Solberg kormányfő arról számolt be, hogy egyedül augusztusban 2313 menekült érkezett az országba, kétszer több mint az ezt megelőző hónapban. A kormány azzal számol, hogy Norvégiában a tizenhatezret is elérheti idén a menedékkérők száma. Korábban tizenegyezer menekülttel számoltak a norvég hatóságok.

A hivatalos adatok szerint idén eddig több mint 350 ezer illegális bevándorló érkezett az Európai Unióba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik