Nagyvilág

Megszólalt Cecil oroszlán gyilkosa: visszatér a fogorvosi székhez

Walter J Palmer (Array)
Walter J Palmer (Array)

Első alkalommal, a StarTribune-nek adott interjút meg a botrány óta Dr. Walter J. Palmer amerikai fogorvos, aki Zimbabwéban, helyi segítőkkel csalogatta elő védett élőhelyéről Cecilt, majd brutálisan meggyilkolta. A minnesotai fogorvos az interjúban azzal védekezik: ha tudta volna, hogy a kinézett trófea a sokak által szeretett Cecil, nem ölte volna meg.

Az orvos kedden újranyitja fogászati paxisát és abban reménykedik, hogy szakmai és magánélete is visszazökken a korábbi, normális kerékvágásba. Indoklása szerint páciensei várják vissza, egészségügyi dolgozóként kötelessége dolgozni, ezért döntött a visszatérés mellett, hozzátéve: alkalmazottai miatt is “összetört a szíve”, míg nem üzemelt fogászati rendelése.

Az interjúra egyébként egy ügyvéd és egy PR-szakértő is elkísérte, előbbi szerint a július eleji afrikai vadászaton minden tisztán zajlott. Palmer a vadászattal kapcsolatban elmondta: íjjal sebesítette meg a 13 éves falkavezért, akit követtek, majd a – korábbi hírekkel szemben – kevesebb mint 40 óra alatt egy második nyíllal terítette le.

Palmer tisztázta: az ügy kipattanása után nem bújkált, családja biztonsága érdekében védte adatait a nyilvánosságtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik