Nagyvilág

Nagy arányban támogatják a németek a menekülteket

merkel(1)(210x140).jpg (Array)
merkel(1)(210x140).jpg (Array)
85 százalékuk gondolja úgy, hogy meg kell teremteni a legális beutazás lehetőségét, hogy megkíméljék a menekülteket az út veszélyeitől.

A németek 59 százalékának nincsenek félelmei a menekülthullám miatt és több mint 90 százalékuk támogatja a menekültek EU-tagállamok közti elosztását kvóták alapján – derült ki az ARD német közszolgálati televízió felméréséből. A kutatás szerint a németek 38 százaléka aggódik a menekültek nagy száma miatt, a volt NDK területén élők 46 százalékának körében van aggodalom.

Ugyanakkor a németek 86 százaléka támogatja vagy kívánja támogatni pénz- vagy egyéb adománnyal a menekülteket, kétharmaduk pedig önkéntes munkával. 85 százalékuk szerint meg kell teremteni a legális beutazás lehetőségét, hogy a menekülteket megkíméljék az EU-ba vezető út veszélyeitől.

A felmérés eredménye szerint a németek fele gondolja úgy, hogy a hatóságok fellépése nem megfelelő az idegenellenes zavargások és a menedékkérőket befogadó szállások elleni támadásokkal szemben. A németek 37 százaléka vélte úgy, hogy Angela Merkel kancellár eddig megfelelően kezelte az ügyet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik