Nagyvilág

Depardieu végleg Putyin felé fordulhat

Gérard Depardieu végleg hátat fordítana hazájának, és eladná minden franciaországi tulajdonát – derül ki egy interjúból, amely a TV Magazine francia műsorújság pénteki számában jelent meg. A világhírű filmszínész nem akar többé “az ország része lenni”.

A heves temperamentumáról és indulatos kiszólásairól is ismert színészlegenda azt fejtegette, hogy nem tetszik neki, ahogy az adófizetők pénzével bánnak Franciaországban. “Azt hiszem, mindent eladok Franciaországban! Nem akarok többé ennek az országnak a része lenni, még ha szeretem is a franciákat – kivéve az újságírókat, akik a kormány zsoldjában állnak” – dühöngött Depardieu. A 66 éves színésznek egyebek közt borászatai, éttermei, hentesüzletei vannak Franciaországban, köztük két előkelő vendéglő Párizs szívében, az operaház közvetlen közelében.

“Mindent, mondtam magának!” – fakadt ki Depardieu arra a kérdésre, hogy mit akar eladni, a borászatait vagy a vendéglőit. “Le akarok lépni ebből az országból!” – tette hozzá.

Azt mondta, hogy most Olaszországban él, “és hamarosan Fehéroroszországban, a parasztok között, mert az egy szép hely, az elnök pedig egy rokonszenves ember”. Közölte, hogy nem tetszik neki “a jövő (Nyugat-)Európája olyan vezetőkkel az élen, mint amilyenek Franciaországban, Olaszországban vagy Németországban vannak hatalmon”.

A filmszínész 2012-ben Belgiumban vásárolt lakóházat, hogy elmeneküljön a szocialista kormány által a legnagyobb jövedelmekre bevezetni tervezett 75 százalékos adó elől. Azóta megszerezte az orosz állampolgárságot, az őt orosz útlevéllel megajándékozó Vlagyimir Putyin elnök jó barátja és dicsőítője lett, cimborált Ramzan Kadirov Kreml-barát csecsen vezetővel, legutóbb pedig – idén júliusban – Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnöknél vendégeskedett, akitől kaszálni tanult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik