Nagyvilág

Halálfurgon: hétfőn dönt a bolgár bíróság a hatodik gyanúsított kiadatásáról

Az illetékes bolgár bíróság hétfőn hoz döntést arról, hogy kiadja-e Ausztriának azt a férfit, akit az osztrák A4-es autópályán 71 migráns halálát okozó múlt heti tragédia ügyében tartóztattak le Bulgáriában - közölte a bíróság szóvivője csütörtökön.

A férfi, akiről azt feltételezik, hogy egyike volt a hűtőkocsi három sofőrének, azt állította: nem volt tudomása arról, hogy a teherautó rakterében emberek vannak.

A 32 éves Cvetan Cvetanovot egy európai elfogatóparancs értelmében a bulgáriai Lom városában lévő otthonában vették őrizetbe 72 órára hétfőn. Az északnyugat-bulgáriai Montanában ülésező illetékes bíróság csütörtökön úgy döntött, hogy Cvetanov továbbra is letartóztatásban marad, és a kiadatási kérelemre vonatkozó meghallgatást jövő hétfőn tartják meg.

Az ausztriai menekülttragédiával kapcsolatban hat gyanúsítottat vettek őrizetbe. Közülük három bolgár és egy afgán embercsempészt a Kecskeméti Járásbíróság szombaton előzetes letartóztatásba helyezett, hétfőn pedig a Kecskeméti Járási Ügyészség kezdeményezte egy további bolgár embercsempész előzetes letartóztatását. Rumjana Bacsvarova bolgár belügyminiszter kedden a bolgár televízióban úgy nyilatkozott, hogy már mindenkit őrizetbe vettek, akinek köze van a tragédiához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik