Nagyvilág

A Facebookon büszkélkedett azzal, hogy élve felgyújtott egy macskát

Az amerikai nő így próbálta távol tartani otthonától a kóbor macskákat. Arra biztos nem számított, hogy másnap már tévések kopogtatnak az ajtaján.

Hatalmas felháborodást okozott egy Mississippi államban élő nő, aki Facebook-oldalán tett közzé egy képet egy megégett macskáról, akit bejegyzései szerint élve gyújtott fel. „Hátra kéne vinnem az udvarra, végleg elintézni” – írta a kép mellé a nő. Amikor pedig ismerősei szörnyülködni kezdtek azon, hogy mit tett, a Shay Houston felhasználónéven író nő kijelentette: „Igen, felgyújtottam az átkozott macskát, K***VA NAGY DOLOG!!! Fogadjunk, most nem jönnek a házamhoz.”

Többi hozzászólásából pedig úgy látszott, egyáltalán nem érti a nagy felháborodást, amit kiváltott, és tovább védte tettét, egy egyszerű „nemmel” válaszolva arra a tanácsra, hogy ezt inkább le kéne venni az oldaláról. De végül az összes macskás képet és hozzászólást törölte, miután bejegyzését megosztották egy helyi televízió Facebook-oldalán és a tévések másnap már az anyjával élő nő házának ajtaján kopogtattak, hogy magyarázza el, miért gyújtotta fel élve a kóbor macskát.

 
Hiába törölte bejegyzéseit, az internet nem felejt 

A nő akkor nem válaszolt a tévések kérdéseire, de másnap már betelefonált, magyarázkodni. Latika “Shay” Houston azt állította, hogy az egész csak egy vicc volt, a macskás képet csak az interneten találta, és az egész gyújtogatásos történetet csak kitalálta. Azonban amikor arra kérték, adjon egy linket a weboldalhoz, ahol a képet találta, a nő nem volt hajlandó segíteni. A helyi újságírók hiába kutakodtak a neten, nem találták meg a képet más forrásból.

A nő ellen egyébként eljárást indított a helyi rendőrség is, de a vádemelésig még nem jutott el a nyomozás. A nő várhatóan állatkínzás vádjával állhat majd bíróság elé, ami Mississippi államban szabálysértésnek számít. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik