Nagyvilág

Elindult a menekültek Airbnb-je

A közösségi szállásmegosztó oldal nyomdokain indult a Refugees Welcome, amely segítségével a berliniek menedékkérőket fogadhatnak be lakásaikba – derül ki a The Guardian cikkéből.

Az alkalmazás, a menedéket keresőket köti össze azokkal, akik hajlandók megosztani a lakásukat velük. A fejlesztők lehetővé teszik, hogy a berlini tesztrendszer egész Európában elterjedjen – írja a The Guardian.

A német Refugees Welcome úgy írja le magát, mint a „menekültek Airbnb-je, és Afganisztánból, Burkina Fasóból, Maliból Nigériából, Pakisztánból, Szomáliából, valamint természetesen Szíriából érkezett bevándorlóknak kínál lakhelyet.

  

Eddig több mint 780 német regisztrált az oldalra, és 26 embert szállásoltak el a segítségével. Az oldal egyik alapítója, a 31 éves Jonas Kakoschke is vendégül lát otthonában egy Maliból érkezett férfit, Bakary Conant, aki arra vár, hogy megkaphassa a munkaengedélyét.

A cég szóvivője szerint a projekt igen sikeres, hiszen több országban is felajánlották már hasonló rendszer kiépítését, így például Görögországban, Portugáliában és az Egyesült Királyságban is indulhat hasonló. Ausztriában pedig már január óta működik hasonló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik