Nagyvilág

Merci motorterében próbált átjutni a határon a migráns

Két guineai férfi próbált átjutni a spanyol-marokkói határon egy Mercedesben. Fura helyekre préselték be magukat.

Miközben a világ szeme a magyar határra szegeződik, egy bejáratott migrációs pontot el is felejtettek: a Marokkóba ékelődő spanyol városokat, Ceutát és Melillát. Ceutába most ötletes és veszélyes módon próbált beszökni egy guineai (nyugat-afrikai ország) menekült.

Egy Mercedes 300-as közelítette meg az El Tarajalnál lévő határátkelőt. Átvizsgálása közben kiderült, egy férfi elbújt a hátsó ülés mögött, egy pedig egyenesen a motortérben, közel a szélvédőhöz bújt el. A spanyol Civil Gárda (Guardia Civil) azonnal elsősegélyben részesítette őket, mivel oxigénhiányos állapotban szedték ki a migránsokat a kocsiból – írja a BBC.

 

A hamis rendszámú Mercedes két marokkói utasát őrizetbe vették. A két guineai férfinél nem voltak papírok, a közleményben csak TD-ként és AB-ként emlegetik őket, akik a fővárosból, Conakryból jöttek. Mivel a spanyolok a magyarnál sokkalta masszívabb kerítést húztak a városaik köré, a migránsok különös módokon próbálnak bejutni. Múlt hónapban egy férfi megfulladt, miután bőröndbe zárva próbálták becsempészni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik