Nagyvilág

Lelőttek egy állatkerti orángutánt, mert szökni készült

24.hu
24.hu

2015. 09. 01. 13:56

A duisburgi szökevény társa, akivel együtt menekült, megúszta, sikerült elkábítani és visszavinni a karámjába.

Az állat hétfő este szökött ki a területéről, mert az egyik reteszt rosszul zárták be. Épp a külső kerítésen mászott át, amikor felfedezték. Az állatkert szerint már nem volt lehetőség az állat elkábítására: félő volt ugyanis, hogy az altató túl lassan hat és a majom kijut az utcára, ahol emberi életeket veszélyeztet. Az orángután nem egyedül kísérelte meg a szökést. Egy másik orángután is el akart menekülni, őt azonban sikerült kábító lövedékkel leteríteni és visszavinni karámjába.   

Helyi sajtójelentések szerint az akcióba a rendőrséget, a tűzoltókat és mentőket is bevonták. Az állatkert előtt fegyveres rendőrök álltak, bevetésükre azonban szerencsére nem volt szükség. Az állatkert szerint a parkban tartózkodó vendégeket egyáltalán nem fenyegette veszély, őket még időben kikísérte a személyzet a területről – írja a Süddeutsche Zeitung című lap online kiadása. 

A Német Állatvédelmi Szövetség élesen kritizálja az orángutánok állatkerti tartását. “Alapvetően már az kétségbe vonható, hogy az emberszabásúak egyáltalán tarthatók-e állatkertekben” – mutatott rá Marius Tünte szóvivő. A bonyolult társas viszonyok kialakítására képes, fejlett mentális képességekkel rendelkező állatoknak a fogság nem megfelelő, gyakran neurózis és más betegségek alakulnak ki náluk. “Etikailag nem elfogadható, hogy közeli rokonainkat közszemlére tételük érdekében tárgyiasítjuk” – fejtette ki az állatvédő.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - DECEMBER 7 : President Donald J. Trump stops to speak with reporters and members of the media as he walks to board Marine One and depart from the South Lawn of the White House on Friday, Dec. 07, 2018 in Washington, DC. (Photo by Jabin Botsford/The Washington Post via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.