Nagyvilág

Halálfurgon: Bajorország megerősíti az embercsempészek utáni kutatást

Bajorország megerősíti az embercsempészbandák utáni kutatást a 71 halálos áldozatot követelő ausztriai menekülttragédia után, jelentette be Münchenben a bajor belügyminisztérium.

A tartományi hatóságok hétfő reggel óta különleges közúti ellenőrzéseket tartanak a bajorországi autópályák osztrák határhoz közeli szakaszain. Ezek célja, hogy az embercsempészek tevékenységét gyorsan meggátolják, és az általuk szállított migránsokat biztos állami védelem alá helyezzék.

Joachim Herrmann bajor belügyminiszter a csempészbandák felkutatását cálzó új intézkedések részleteiről az A3-as autópálya egyik alsó-bajorországi ellenőrző pontján a nap folyamán tájékoztatót tart – jelentette a dpa német hírügynökség.

A 71 halálos áldozatot követelő osztrák menekülttragédiáról itt írtunk bővebben, az áldozatok között van 59 férfi, 8 nő és négy gyerek. A gyerekek egyike a rendőrség szerint 1-2 év közötti lehet, egy 3, egy 8-9 és egy 10 éves kisfiú is életét veszítette.

Közben Németország különvonatokat küld Magyarországra a szíriai menekültekért, az ARD német közszolgálati adó bécsi irodája úgy tudja: charterjáratokkal mentenék ki a szíriai menekülteket. A német kormányszóvivő és a német külügyminisztérium is cáfol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik