Nagyvilág

Embargós cipőkben villogott Putyin és Medvegyev

Az elnöki rezidencián mackóban gyúró és grillező orosz vezetők cipői egyrészt importtilalom alá esnek, másrészt a miniszterelnök valamit kompenzálni akarhat.

Vlagyimir Putyin és Dmitrij Medvegyev, a sajtósok kameráinak kereszttüzében igyekezett bizonyítani az orosz csúcsvezetők életkorát meghazudtoló fittségét és fiatalosságát. A két jó barát előbb a Bocsarov Rucsej-i elnöki dácsa izomfejlesztő gépein gyúrt egy keveset, majd egy-egy saját sütésű stake-kel billentették helyre az előzőleg ledolgozott dekákat vasárnap reggel.

 
Fotó: Facebook 

A PR-reggeli képei az összes orosz központi tévécsatornát és internetes hírportált bejárták. A világháló olvasóközönsége azonban rögvest kiszúrta, hogy a Kreml mindkét ura az orosz kereskedelmi importtilalom alá eső, amerikai gyártmányú sportcipőt viselt, alaposan lerontva ezzel a hazai könnyűipar renoméját.

 
Fotó: MTI/EPA/Pool/Ria Novosztyi/Kreml/Jekatyerina Stukina 

Ráadásul az sem kerülte el a figyelmet, hogy Dmitrij Medvegyev egy alaposan megemelt talpú lábbelit húzott, így akarván kompenzálni Putyinnal szembeni magassági különbségét, holott elnök barátja sem kifejezetten kosárlabdás termetű.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik