Nagyvilág

Élve temethettek el egy várandós kamaszlányt Hondurasban – videó

A család zajokat hallott a sírból, ezért felnyitották a koporsót. A különös esetről több elmélet született.

Meg voltak győződve a rokonok, hogy sátáni praktikák miatt, élve temették el a 16 éves, várandós Nelsy Perezt – írja a The Guardian.

Miután a temetést követő napon előhúzták a koporsót a sírból, azt látták, hogy a fedelén lévő ablak – amin keresztül látni lehet az elhunyt arcát a búcsúszertartáson – be van törve. A koporsó belsejében, ahogy a lány kezein is, sérüléseket találtak.

„Nem volt rossz szaga, a teste, és a színe is teljesen normális volt” – mondta Gladys Gutierrez, a lány nagynénje.

Nelsy Perezt a koporsójában fekve szállították egy közeli klinikára, de az orvosok semmi életjelet nem találtak. A különös esetről több elmélet született.

Néhány azt gondolják, hogy a lány a koporsójában halt meg: eredetileg, valószínűleg merevkór miatt, csak tetszhalott volt. Ez az állapot olyan izommerevséggel jár, ami a végletekig lassítja a légzést és a szívverést, valamint érzéketlenné tesz a külső ingerekre.

Mások szerint a test bomlásának beindulása során fejlődő gáz okozhatta a koporsó ablakának betörését – a boncolási jegyzőkönyv alapján Blanca Meija rendőrnyomozó szerint ez történhetett.

Az exhumálásról készült videón látszik, amint egy férfi kalapáccsal töri be a sírt elzáró betonréteget, majd a felnyitott koporsóban fekvő lány arcát egy nő kartonpapírral legyezgeti. Később az látszik, ahogy a már a kórházban fekvő testet a rokonok rázogatják, miközben valaki a Bibliából olvas fel, hátha Nelsy magához tér.

A család szerint minden akkor kezdődött, amikor a lány három hónapos terhes volt. Hirtelen beteg lett, és az állapotából arra következtettek, hogy egy démon szállta meg, ezért lelkészhez küldték.

„A pap megkérte, hogy mondja utána Isten igéjét, de ő nem volt rá hajlandó. Idegen hang jött ki belőle” – mondta el a Univisionnek Rody Gonzales, a lány barátja, meg nem született gyermekének apja.

Amikor Nelsy állapota még rosszabbra fordult, kórházba vitték: néhány órával később az orvosok halottá nyilvánították lányt.

Korábban a helyi média arról tudósított, hogy Nelsy az után került kórházba, hogy az otthona környékéről lövések hangját hallották, de a halála okaként szívrohamot állapítottak meg.

Nem sokkal a temetés után Rody Gonzales a sírhoz ment: ő hallotta meg belülről a dörömbölő hangot. Azt hitte csak a megviselt idegei játszanak vele, de nem sokkal később, egy arra járó temetőmunkás is hallotta a hangokat.

Olvasói sztorik