Nagyvilág

Barátja mentette meg a szörföst a cápától Ausztrália partjainál

Capa(960x640).jpg (Array)
Capa(960x640).jpg (Array)

Hősként méltatták hétfőn a helyi híradások azt az ausztrál férfit, aki szombaton kimentette barátját a tengerből, miután a szörföst összeharapdált egy cápa Ausztrália keleti partjainál.

A 38 éves kétgyermekes Dale Carron súlyos sérüléseket ejtett a tengeri ragadozó, ám barátja segítségére sietett és kimenekítette őt a vízből. A tengerparton egy széttépett pólóból készített nyomókötés segítségével próbálta meg elállítani a vérzést, amíg a mentők megérkeztek.

Carr életveszélyes sérüléseket szenvedett, a mentők a Sydneytől 320 kilométerre északra fekvő Port Macquarie kórházába vitték. A helyi vízi mentők az esetet a térségben július végén történt hasonló cápatámadáshoz hasonlították, amikor egy tengeri ragadozó által súlyosan megsebesített szörföst szintén barátja mentett meg, aki a szörfdeszka lábrögzítő köteleit használta érszorítóként, hogy csillapítsa a sebesülések okozta vérzést.

Ez volt idén a tizenkettedik cápatámadás Új-Dél-Wales szövetségi állam partjainál, soha ilyen sokat nem regisztráltak még egyetlen esztendőben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik