Nagyvilág

Felrobbantottak egy tartományi minisztert Pakisztánban

Merénylet Pakisztánban (Array)
Merénylet Pakisztánban (Array)

Öngyilkos merényletet követtek el vasárnap egy politikai gyűlés résztvevői ellen Pakisztán legnépesebb tartományában, Pandzsábban. Legalább kilencen meghaltak, köztük a helyi kormány belügyminisztere is.

A merényletet a fővárostól, Iszlámábádtól mintegy 70 kilométerrel északnyugatra található Sádi Hán településen hajtották végre. Az öngyilkos merénylő délelőtt berontott a politikai rendezvénynek helyet adó házba, a pandzsábi belügyminiszter, Suja Hanzada otthonába, és a levegőbe röpítette magát. A detonáció miatt beomlott az épület teteje, aminek következtében a tárcavezetőn kívül további 8 ember lelte halálát a romok alatt, 25-en pedig megsebesültek.


Europress Fotóügynökség

Pandzsáb a legnagyobb és leggazdagabb pakisztáni tartomány, és Navaz Sarif kormányfő politikai fellegvára. Az ország többi részéhez képest békés térségnek számít, itt él a mintegy 190 milliós lakosság több mint fele. A támadást a tálibok mozgalmával kapcsolatban álló csoport, a Laskar-e-Iszlám vállalta magára, tettét az ellene folyó katonai műveletek megtorlásának nevezte. “Az ilyen jellegű támadások a jövőben is folytatódni fognak” – hangsúlyozta a lázadó szervezet egyik képviselője.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik