Nagyvilág

Ismét robbanások rázták meg Tiencsint

tiencsin (Array)
tiencsin (Array)

Újabb robbanások rázták meg az északkelet-kínai Tiencsin város kikötői negyedét szombaton, ahol szerda éjjel óriási detonáció történt egy vegyszerraktárban - számolt be az MTI. Tovább nőtt a halálos áldozatok száma.

A China News Service hírügynökség jelentése szerint szombaton váratlanul ismét nagy tűz lobbant fel a területen. A helyszínen lévő újságírók hét-nyolc robbanást hallottak, és legalább három helyen sűrű füstfelhő emelkedett az ég felé.

A szerda éjjeli robbanás helyszínén több helyen még mindig nem sikerült eloltani a tüzet.

A Hszinhua jelentése szerint a hatóságok súlyosan mérgező nátrium-cianid terjedését észlelték a kikötői negyedben, ezért megkezdték a veszélyeztetett lakosság kitelepítését a robbanás 3 kilométeres körzetéből. Ebben szerepe van annak a BBC szerint, hogy megfordult a szélirány, és már a szárazföld felé sodorja a veszélyes gázokat.

Tovább nőtt a hatalmas robbanás halálos áldozatainak a száma is: a szombati helyzetnek megfelelő összegzés szerint 103-an haltak meg, köztük 21 tűzoltó, 721-en megsebesültek, és még mindig keresnek embereket.

A katasztrófa szerda éjszaka egy tűzzel kezdődött, amihez mozgósították a tűzoltóságot, és amikor már munkához láttak a helyszínen, akkor robbant fel több vegyszerraktár. A baleset színhelyére összesen mintegy ezer tűzoltót küldtek, és sokan még nem kerültek elő közülük – mondták el a szombati sajtótájékoztatón. Esély sem volt a menekülésre, ezért ilyen magas az áldozatok száma a soraikból – mondta Tiencsin tűzoltóparancsnoka.

Kiderült a tájékoztatón az is, hogy bár a szabályok szerint veszélyes anyagokat tilos tárolni lakó- és középületek 1000 méteres körzetén belül, a város egyik apartmanegyüttese 500 méteren belül volt. Amikor a telket az ingatlanfejlesztő megvette, akkor még nem voltak ott a veszélyes raktárak, és később sem kapott tájékoztatást róluk.

Insane new footage of yesterday’s explosion in Tianjin, China.Photos of Tianjin aftermath: http://ebaum.it/tianjin_aftermathDrone footage of the aftermath: http://ebaum.it/tianjin_drone

Posted by Ebaumsworld on Thursday, August 13, 2015

Ajánlott videó

Olvasói sztorik