Emberrablas(960x640).jpg (Array)
Nagyvilág

Romániában fogták el a spanyol nők gyilkosát

Őrizetbe vették Romániában azt a férfit, aki a gyanú szerint Spanyolországban megölt és elégetett két fiatal nőt, akiknek holttestére a napokban bukkantak rá.

A két lány maradványait a Spanyolország középső részén található Cuenca közelében, egy folyóban találták meg szerdán, hat nappal azután, hogy bejelentették eltűnésüket.

A kettős gyilkosság fő gyanúsítottja, Sergio Morate ugyanennyi ideje ismeretlen helyen tartózkodott. A rendőrség információi szerint utoljára múlt csütörtökön Cuencában találkozott a két lánnyal, egyikük, a 26 éves Marina Okarynska korábban barátnője volt.

Az ukrán származású nő és a 24 éves Laura del Hoyo csütörtökön azért ment át Moratéhoz, hogy összegyűjtse Marina otthagyott holmiját. A két nőt azóta azonban nem látta senki, felkutatásukra hatósági akció indult. Mészmaradványokkal és égési sérülésekkel borított holttestükre végül egy biciklista bukkant rá véletlenül. Egy spanyol bíró ezután nemzetközi körözést adott ki Morate ellen.

A 30 éves férfit csütörtökön fogták el a Temes megyei Lugosban, amint épp távozóban volt egy lakásból, és az őt kísérő két román állampolgárt is őrizetbe vették.

A nyomozók azt feltételezik, hogy Sergio Morate, aki korábban már ült rács mögött, előre kitervelte a gyilkosságot, és annak végrehajtási módját, amit bizonyít, hogy volt az otthonában mész. A férfit a rendőrség közlése szerint “a lehető leghamarabb” kiadják Spanyolországnak.

A két nő halála mélységesen megdöbbentette Cuenca lakóit, köztük a feltételezett elkövető szüleit, akik a Facebook közösségi oldalon megjelentetett közleményükben azt írták: “tisztában kell lenned vele, hogy nemcsak ezeket a lányokat ölted meg, hanem meggyilkoltad az ő családjukat és a sajátodat is, nincs mentség, sem bocsánat egy ilyen rémtettre”.

Ajánlott videó