Külföld
halászó medve (Array)

Medvejelmezes medvezaklatót keresnek az alaszkai rendőrök

Orosz R. Zoltán
Orosz R. Zoltán

újságíró. 2015. 08. 14. 11:20

Beszélni szeretnének vele, és kérni, hogy ne tegye többé. Meg biztosan arra is kíváncsiak, hogy miért.

Nagyon keresnek az alaszkai hatóságok egy ismeretlen férfit, aki egy teljesen élethű medvejelmezben garázdálkodott a Chilkoot folyónál, nem messze Haines városától. A parton egy anyamedve és két bocsa lazacra vadásztak, ám kosztümös bajkeverő elüldözte őket – írja az Alaska Dispatch News.

Az incidens hétfőn történt: egy egész kis tömeg gyűlt össze a helyszíntől tisztes távolban, az ugyanis a lazacok rajzása idején a medvék egyik kedvenc halászhelye. A helyiek pedig szeretik ilyenkor nézni a ragadozókat, a vadvédelmi hivatal munkatársai pedig számolják, mennyi halat fognak ki. A nézelődők szinte lefagytak, amikor estefelé a medvejelmezes férfi hirtelen kirontott a tisztás közepére – mesélte Mark Sogge, biológus.

 Fotó: Thinkstock

A bizarr figura rohangálni, és ugrálni kezdett, nagyjából két-három méterre megközelítve a bocsokat. A Sogge-vel dolgozó technikus, Lou Cenicola terelte el az anyaállat figyelmét, nehogy megtámadja a teljesen őrülten viselkedő férfit. A medvék aztán inkább távoztak.

A két vadvédelmis a veszély elmúltával megpróbált beszélni a medvejelmezes emberrel, de az beült az autójába és elhajtott. A rendszámát sikerült megjegyezni, úgyhogy feljelentették az ámokfutót. Legnagyobb meglepetésükre kiderült, hogy nem ez az első ilyen eset. Néhány évvel ezelőtt majdnem pontosan ugyanez a jelenet zajlott le, 1200 kilométernyire, délre egy erdei vásár után, Girdwoodban. Az akkori elkövetőt a helyszínen elfogták, a letartóztatása bekerült egy épp akkor, az alaszkai rendfenntartókról forgatott dokumentumfilmbe. Azt az elkövetőt a vadvilág zaklatása miatt vád alá helyezték, s ha nem jelentkezik önként, ez vár az utódjára is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

3275142 01/17/2018 A young woman at a bus stop in Yakutsk. Bolot Botchkarev/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.