Nagyvilág

Medvejelmezes medvezaklatót keresnek az alaszkai rendőrök

halászó medve (Array)
halászó medve (Array)

Beszélni szeretnének vele, és kérni, hogy ne tegye többé. Meg biztosan arra is kíváncsiak, hogy miért.

Nagyon keresnek az alaszkai hatóságok egy ismeretlen férfit, aki egy teljesen élethű medvejelmezben garázdálkodott a Chilkoot folyónál, nem messze Haines városától. A parton egy anyamedve és két bocsa lazacra vadásztak, ám kosztümös bajkeverő elüldözte őket – írja az Alaska Dispatch News.

Az incidens hétfőn történt: egy egész kis tömeg gyűlt össze a helyszíntől tisztes távolban, az ugyanis a lazacok rajzása idején a medvék egyik kedvenc halászhelye. A helyiek pedig szeretik ilyenkor nézni a ragadozókat, a vadvédelmi hivatal munkatársai pedig számolják, mennyi halat fognak ki. A nézelődők szinte lefagytak, amikor estefelé a medvejelmezes férfi hirtelen kirontott a tisztás közepére – mesélte Mark Sogge, biológus.

 Fotó: Thinkstock

A bizarr figura rohangálni, és ugrálni kezdett, nagyjából két-három méterre megközelítve a bocsokat. A Sogge-vel dolgozó technikus, Lou Cenicola terelte el az anyaállat figyelmét, nehogy megtámadja a teljesen őrülten viselkedő férfit. A medvék aztán inkább távoztak.

A két vadvédelmis a veszély elmúltával megpróbált beszélni a medvejelmezes emberrel, de az beült az autójába és elhajtott. A rendszámát sikerült megjegyezni, úgyhogy feljelentették az ámokfutót. Legnagyobb meglepetésükre kiderült, hogy nem ez az első ilyen eset. Néhány évvel ezelőtt majdnem pontosan ugyanez a jelenet zajlott le, 1200 kilométernyire, délre egy erdei vásár után, Girdwoodban. Az akkori elkövetőt a helyszínen elfogták, a letartóztatása bekerült egy épp akkor, az alaszkai rendfenntartókról forgatott dokumentumfilmbe. Azt az elkövetőt a vadvilág zaklatása miatt vád alá helyezték, s ha nem jelentkezik önként, ez vár az utódjára is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik