Nagyvilág

Brutális bosszúhadjárat lehetett a véres leszámolás Sao Paulóban

Megkérdezték, van-e büntetett előéletű a kocsmában, majd lőttek, 19 emberrel végeztek.

A rendőrség vizsgálja, hogy a város Osasco, Barueri és Itapevi nevű külső kerületeiben történt több lövöldözés között van-e összefüggés – közölte sajtótájékoztatóján Alexandre de Moraes, Sao Paulo állam közbiztonsági hivatalának vezetője.

Moreas elmondta, hogy 15 emberrel Osascóban, hárommal Barueriben és eggyel Itapeviben végeztek ismeretlenek. Emellett hét ember megsebesült, őket kórházban ápolják.

Hírforrások szerint a maszkos fegyveresek a legtöbb áldozattal, szám szerint tíz emberrel egy bárban végeztek. A közbiztonsági hivatal vezetője szemtanúk elmondására hivatkozva azt mondta, legalább két esetben a fegyveresek előbb megkérdezték a vérontások helyszínén tartózkodókat, hogy ki büntetett előéletű. Aki vállalta, hogy az, azt lelőtték.

Osasco polgármestere azt mondta a Globo TV brazíliai hírtelevíziónak, hogy a gyilkosságokkal a brazil városban korábban agyonlőtt két rendőrtisztet bosszulták meg az elkövetők. Moreas azonban nem zárta ki annak lehetőségét, hogy drogkereskedők, illetve szolgálaton kívüli rendőrtisztek lennének a tettesek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik