Nagyvilág

Öngyilkos akart lenni az IKEA-s késelő

ikeás késelés (Array)
ikeás késelés (Array)

Úgy tudni, Olaszországba akarták visszatoloncolni az eritreai gyanúsítottat, ezért ölt, majd akart végezni magával is.

Magával is végezni próbált az a férfi, aki a gyanú szerint halálra késelt két vásárlót az egyik svédországi IKEA-ban – jelentette az Aftonbladet svéd napilap. Az újság szerint a biztonsági kamera felvételeinek értékelése alapján nyilvánvalónak tűnik, hogy a támadó – egy 35 év körüli eritreai menekült, akit állítólag Olaszországba akartak kitoloncolni – meg akarta ölni magát.

A videón látni lehet, amint az IKEA konyhai részlegén kivesz az egyik fiókból két kést, és pár másodperccel később beleszúr velük egy 55 éves nőbe és 28 éves fiába, megölve mindkettőjüket. A férfi ezután a saját hasába döfte a kést. A férfit súlyos állapotban szállították kórházba, és továbbra sincs kihallgatható állapotban. Tettének indítékáról még nincsenek információk.

A Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Västeråsban történt rejtélyes támadás után egy másik eritreai férfit is őrizetbe vettek, aki ugyanannak a menekültotthonnak a lakója, mint a feltételezett elkövető. Az ügyészség szerdán közölte, hogy a 23 éves gyanúsítottat – bár tagadja, hogy bármi köze lenne a késeléshez – továbbra is őrizetben tartják.

Svédországban a menedékkérők második legnagyobb csoportját a szíriaiak után az eritreaiak alkotják. Év eleje óta 4200 eritreai állampolgár kért menedékjogot a skandináv országban.

!!!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik