Nagyvilág

Ismeretlen péniszt talált a telefonján a brit nő

A mutogatás akkor is zaklatás, ha valaki képeket küldözget magáról.

Új bűncselekmény van kialakulóban: a kibermutogatás. Legalábbis nincs jobb szó arra az ügyre, amelyben a brit rendőrség nyomoz. Egy 34 éves nő feljelentést tett a rendőrségen, miután egy ismeretlen férfi fényképet küldött a telefonjára a nemi szervéről, miközben a nő hazafelé utazott. Elmondta: bekapcsolva hagyta a fotómegosztó funkciót a készülékén, mert előtte egy ismerősének küldött képeket, viszont amikor hazaért, sokkolta, hogy egy ismeretlen ember péniszét látja a telefonján tárolt fotók között.

„Visszautasítottam a kép fogadását, majd egy másik is megjelent. Világossá vált számomra, hogy valaki a közelemből küldözgette ezeket a képeket. Nagyon kellemetlenül éreztem magam és az is aggaszt, hogy mi van, ha egy gyereknek is átküldte” – mondta a nő.

A brit közlekedési rendőrség – mely egyébként kampányt is folytat azért, hogy az emberek bátran tegyenek bejelentést a kellemetlen szexuális közeledések miatt – vizsgálatot indított, de megállapították, hogy mivel a nő visszautasította a képek fogadását, így nem maradt bizonyíték. „Ha valaki illetlen képet küld, az zaklatásnak minősülhet. Fontos, hogy ilyenkor a sértett őrizze meg a nyugalmát, tartsa meg a képet és a lehető leghamarabb értesítse a hatóságot” – közölték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik