mentő madridban (Array)
Nagyvilág

Métereket repült hintából kiesett kislány Ausztriában: kómában tartják

Az Egyesült Arab Emírségekből érkezett négyéves gyermek olyan fülkébe szállt, amit csak nyolcéves kortól lehetett volna használni.

Turistaként érkezett el a ferleiteni parkba a kislány, ahol a Jungle Loop fantázianevű hinta ananászalakú fülkéjébe szállt. Az édesapja már bent ült, ölében a kislány kétéves testvérével. A kislány édesapja mellé ült. Az automatikusan záródó biztonsági öv túl nagy volt neki, a gyerek a hintázás közben felállt és több métert zuhanva kiesett.

Csak németül volt felirat

A hinta használati utasítása szerint nyolc éves kortól lehet beszállni, azonban az erre figyelmeztető felirat csak németül volt olvasható, bár a parkban a kiírások részben arab nyelven is szerepelnek.

Szerencsére éppen a park vendégei között volt egy orvos is, aki rögtön el tudta látni a gyereket, akit később helikopterrel a salzburgi kórházba vittek. A kislány jelenleg az intenzív osztályon fekszik mélyaltatásban, állapota stabil.

Eljárás indul az apa ellen

A szakértők kizárták annak lehetőségét, hogy a hinta elromlott volna, hiszen annak állapotát rendszeresen ellenőrizték. Arról még nem lehet pontosan tudni, hogy az apa tisztában volt-e a hinta veszélyeivel. A hinta érmével működik, és botkormánnyal lehet irányítani a sebességét, a magasságát és a fülke irányát.

Az illetékes rendőri szóvivő tájékoztatása szerint az apa ellen eljárást indítottak gondatlanság miatt.

Ajánlott videó