Nagyvilág

Kamufelvétellel lázított a bevándorlók ellen az izraeli igazságügyi miniszter

ajelet saked (Array)
ajelet saked (Array)

Facebook-oldalán egy felvételt tett közzé, amin állítólag egy fekete „migráns” bántalmaz egy tel-avivit, de hamarabb utolérték, mint a sánta kutyát.

Az izraeli igazságügyi miniszter szerdán elismerte, hogy „valótlan üzenet kíséretében” tett közzé Facebook-oldalán egy videofelvételt, amivel a bevándorlók okozta „elviselhetetlen állapotokat” akarta megmutatni, de kiderült, hogy a felvétel nem is Izraelben történt.

A videón az látható, hogy egy fekete bőrű ember megtámad egy másik személyt. A jobboldali Ajelet Saked kommentárja szerint a támadó egy „migráns”, az áldozat egy helyi lakos, a jelenet pedig Tel-Avivban játszódik. A kommentelők és a sajtó azonban kiderítették, hogy Törökországban készült a felvétel, végül a miniszter azt közölte, hogy „hiba történt” és levette a videót az oldalról.

A felvételt egyébként akkor töltötte fel Saked, amikor az izraeli legfelsőbb bíróság ítéletét várták az illegális határátlépők őrizetben tartásáról szóló törvénnyel kapcsolatban. A bíróság végül döntésében aránytalannak minősítette azt a rendelkezést, amely alapján az illegális bevándorlókat húsz hónapig is tárgyalás nélkül őrizetben tarthatják Izraelben és elrendelte 1200, több mint egy éve fogságban lévő ember szabadon engedését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik