Nagyvilág

Ikeás gyilkosság Svédországban: beszüntetik a kések árusítását

ikeás késelés (Array)
ikeás késelés (Array)

Feltehetően az áruház egyik osztályáról származó késekkel szurkáltak halálra két vásárlót eritreai menedékkérők – a bolt felfüggesztette a kések árusítását.

A Stockholmtól mintegy száz kilométerre nyugatra fekvő Vasterasban működő áruház igazgatója a TT svéd hírügynökségnek kijelentette, hogy a döntés ideiglenes. Hozzátette, hogy a nyomozás érdekei miatt hétfőn bezárt áruház várhatóan szerdán nyit újra.

Nem ismerték az áldozatokat

A kettős gyilkossággal két eritreai menedékkérőt gyanúsítanak, akiket a támadást követően gyanúsítottakként őrizetbe vettek. Tettük indítéka továbbra is ismeretlen.

Az áldozatok – egy férfi és az anyja – nem álltak kapcsolatban a gyanúsítottakkal – közölte a rendőrség.

Helyi sajtóértesülések szerint a gyilkossághoz felhasznált kések a bútoráruház egyik osztályáról származtak. A nyomozás vezetői egyelőre nem erősítették meg ezt az értesülést.

Az egyik gyanúsítottat nem lehet még kihallgatni

Az egyik gyanúsított, egy 23 éves férfi, tagadta, hogy bármi köze lett volna a támadáshoz, míg a másikat, egy 36 éves férfit súlyos állapotban szállították kórházba, miután a gyilkosságok színhelyén megsebesült. Egyelőre nincs kihallgatható állapotban. A rendőrség nem közölte, hogy a férfi hogyan sebesült meg.

A svéd rendőrség az esetet követően a régióban megerősítette a biztonsági intézkedéseket a menedékkérők szálláshelyei körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik