Nagyvilág

Erdogan az utolsó terroristáig támad

erdogan(1)(210x140).jpg (Array)
erdogan(1)(210x140).jpg (Array)

Addig folytatódik a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) elleni hadjárat, amíg "egyetlen terrorista sem marad" – mondta az elnök, aki a kurd ellenségeivel szemben jóval keményebben lép fel, mint az Iszlám Állam ellen.

“Addig folytatjuk a harcunkat, amíg le nem teszik a fegyvert (…), és amíg egyetlen terrorista sem marad a határainkon belül” – mondta a török államfő televíziós beszédében. Hangsúlyozta, hogy a PKK ellen két hét óta zajló légicsapások komoly veszteségeket okoztak a szervezetnek.

Az államfő szerint “hatékony hadműveletet” folytattak az Iszlám Állam szélsőséges iszlamista csoport ellen is.

“Nem teszünk különbséget a terrorszervezetek között. Bármi legyen is a célja, egy terrorszervezet számunkra terrorszervezet” – szögezte le.

 
Fotó: Europress 

Erdogan közölte: a PKK-val megkezdett békefolyamatot egyelőre “jegelték”.

Ankara július 24-én indította meg “terrorizmus elleni háborúját”, egyidejűleg támadva az Iszlám Állam szíriai és a PKK észak-iraki állásait. Míg azonban a PKK állásai ellen több tucatnyi légitámadást intéztek, az ISIS ellen mindössze hármat.

Az Anadolu török hírügynökség által a hét végén közölt adatok szerint a kurd gerillák támaszpontjai elleni török légitámadásokban a PKK 390 fegyverese és a török biztonsági erők mintegy 30 tagja halt meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik