Nagyvilág

Ponta szerint Magyarország provokálja Romániát

ponta(960x640).jpg (Array)
ponta(960x640).jpg (Array)

Miközben a fél világ bírálja azt, ami Magyarországon zajlik, a mostani magyar kormány Romániát is bele akarja rángatni a botrányba - mondta a román miniszterelnök.

Victor Ponta román miniszterelnök szerint Magyarország provokálja Romániát, miközben az európai országok és az Egyesült Államok részéről “rendszeres bírálatoknak” van kitéve. A szabadságáról hétfőn visszatért kormányfő a Romania TV hírtévének adott, élőben közvetített hétfő esti interjúban reagált azokra a kijelentésekre, amiket Zákonyi Botond, Magyarország bukaresti nagykövete tett a Romania Libera napilapban hétfőn közölt interjúban.

“Azt hiszem, hogy a magyar kormány – a nagykövet ugyanis a kormány játékát űzi – erősen próbál provokálni bennünket. Őket jelenleg egész Európa és Amerika is bírálja az antiszemitizmusukért, a revizionizmusukért, az oroszbarátságukért, a bevándorlók ellen épített kerítésért, és akkor arra tesznek kísérletet, hogy Romániát is bevonják a botrányba” – jelentette ki Ponta. Hozzátette, nem kíván bekapcsolódni ebbe a játékba, és azt akarja, hogy a magyar kormány feleljen azért, amit tesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik