Nagyvilág

Megmentette a kislányt, aztán megerőszakolta a tűzoltó

Két évtizednek el kellett múlnia, hogy az áldozat merjen beszélni a történtekről, annyira sokkolta, ami történt.

Húsz év után börtönbe kerülhet az a brit tűzoltó, aki megerőszakolt egy kilencéves kislányt, akit épp ő mentett ki egy tűzből. A nemi erőszak még 1994-ben történt. A gyermeket akkor támadta meg, amikor annak édesanyja kórházban volt füstmérgezéssel. A kislányt a nagyanyjához vitték, ott bukkant fel a tűzoltó. Először játszott a gyermekkel, majd lefogta és megerőszakolta. Azzal fenyegette, hogy meg fogja ölni az anyját, ha bárkinek beszél arról, ami történt. Az áldozatot annyira sokkolták a történtek, hogy két évtizednek el kellett telnie, mire tudott róla beszélni.

A most ötvenhat éves tűzoltó azt mondta: az őt vádló nő hazudik, zsarolni próbálja, hogy megszerezze a nyugdíját. Csakhogy a tárgyalások során meghallgattak egy másik nőt is, aki a kislány megerőszakolása idején még tinédzserkorú volt, de már viszonya volt az akkor harmincas éveiben járó tűzoltóval. Elmondta: kétszer szexeltek közös beleegyezéssel, azután a férfi többször bántalmazta és megerőszakolta. És még egy eset előkerült: egy kislányé, akit a tűzoltó szintén megerőszakolt, azután édességgel fizetett le, hogy ne beszéljen senkinek a történtekről.

A bíróság megállapította, hogy a férfi bűnös több rendbeli bántalmazás és nemi erőszak elkövetésében, ítéletében a bíró azt mondta: a tárgyalásokon elhangzottakkal kapcsolatban a férfinak semmilyen mentsége nem merülhet fel.

Figyelem!

Ha önt vagy ismerősét, rokonát erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot, ami belföldről minden hálózaton keresztül ingyenes: 06-80-20-55-20

Bántalmazás áldozatául esett nők és gyermekek számára a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület működtet ingyenesen hívható segélyvonalat minden nap 18-22 óra között: 06-80-505-101

Ajánlott videó

Olvasói sztorik