Nagyvilág

Orbán Medvegyevnek: Magyarország jó partnere lesz Oroszországnak

Orbán és Medvegyev (Array)
Orbán és Medvegyev (Array)

Kazanyban találkozott a magyar kormányfő az orosz miniszterelnökkel.

A magyar kormányfő elmondta: “Mi most nem egyszerű időket élünk, de álláspontunk az, hogy Magyarország minden nehézség ellenére képes volt a legnagyobb mértékben megőrizni mindazt a jót, ami kapcsolatainkban rejlik”. Orbán Viktor szerint ez a tendencia a jövőben is megmarad. “A világot érintő kérdésekben, akárcsak más kérdésekben Magyarország jó partnere lesz Oroszországnak” – idézi a magyar kormányfőt a TASZSZ orosz hírügynökség.

 
Fotó: MTI / EPA 

“Az Európai Unióval jelenleg meglévő közös problémák ellenére Magyarországhoz fűződő kapcsolataink szilárdak és barátiak” – mondta magyar kollégájának az orosz miniszterelnök. Oroszország és Magyarország az energetikától a mezőgazdaságig a legkülönbözőbb területeken együttműködik – hangsúlyozta Dmitrij Medvegyev, hozzáfűzve: “úgy látjuk, hogy ez egyaránt kedvező országaink és népeink számára”.

Medvegyev megállapította: a vízi világbajnokságon való részvétel jó alkalmat teremtett a két kormányfő számára, hogy találkozzanak és megvitassák az időszerű kérdéseket. “Önöknek különleges feladatuk van: a következő világbajnokság Magyarországon lesz” – mondta az orosz miniszterelnök, aki gratulált Magyarország harmadik aranyérméhez, amelyet Hosszú Katinka szerzett vasárnap 400 méteres vegyesúszásban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik