Nagyvilág

Jövő szombaton fel akarják robbantani II. Erzsébetet

estimate (Array)
estimate (Array)

Az Iszlám Állam fenyegetőzik azzal, hogy jövő szombaton, a II. világháború végét ünneplő rendezvényen követ el merényletet a királyi család ellen.

Jövő szombaton nagyszabású ünnepségekkel emlékeznek Nagy-Britanniában (is) Japán 70 évvel ezelőtti fegyverletételéről, ami egyben a II. világháború végét is jelentette. A jubileumi rendezvényeken a királyi család is részt vesz.

Az utcák ilyenkor tömve vannak emberekkel, az eseményeken az uralkodóház tagjain kívül az ország vezető politikusai is részt vesznek. A rendőrség és a brit tikosszolgálat attól tart, hogy az Iszlám Állam a két évvel korábbi bostoni robbantáshoz hasonló merényletet készül végrehajtani, amelynek fő célpontja II. Erzsébet.

A terrorszervezet erről konkrét üzenetet küldött a briteknek. A királynő nem foglalkozik a fenyegetésekkel és részt fog venni a megemlékezéseken, mint ahogy a hatóságok arra buzdítják a brit polgárokat is, ne hagyják magukat megfélemlíteni a terroristák által. A fenyegetésre való tekintettel a rendezvénysorozatot a legmagasabb szintű biztonsági előkészületek mellett bonyolítják majd le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik