Nagyvilág

Már két gyerek meghalhatott a közeledő tajvani tájfun miatt

tajfun(210x140).jpg (Array)
tajfun(210x140).jpg (Array)

A Soudelor előszele miatt egy 8 éves kislány meghalt, miután a hullámok elsodorták, egy másikat, akit ugyancsak a tenger nyelt el, egyelőre nem találnak.

A 23 milliós Tajvanon pénteken a délutáni óráktól a légitársaságok törölték járataikat, a part menti megyékben iskolákat zártak be, és miközben a lakosságot elővigyázatosságra intették, készenlétbe helyezték a katonákat. Az előrejelzések szerint a Soudelor szombaton érkezik Tajvan partjaihoz. Ezen a napon a gyorsvasút-közlekedést is szüneteltetni fogják.

A trópusi ciklon középpontjában a szél sebessége eléri a 173 kilométert óránként, és amennyiben meghaladja a 184 kilométeres óránkénti sebességet, megkapja a “súlyos” minősítést.

Tajvanon 2009-ben söpört végig az utóbbi idők leggyilkosabb tájfunja. A Morakot akkor jelentős pusztítást végzett, és több tucat ember életét követelte.

A kínai szárazföldön, a Tajvannal szemben elhelyezkedő délkeleti Fucsien tartományban a Soudelor miatt eddig ötezer embert költöztettek biztonságosabb helyre. A halászhajókat a kikötőkbe rendelték. Feltétezések szerint az északnyugati irányban haladó tájfun, amely az idén a 13., még a hétvégén eléri Fucsient.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik