Nagyvilág

Élő adásban lőtték agyon a rádióst

brazil rádiós, lelőtték (Array)
brazil rádiós, lelőtték (Array)

Brazíliában még mindig nem a legmagasabb fokú a közbiztonság. A rádiós túl sokat kritizálta a kormányzati korrupciót.

Gleydson Carvalho brazil rádióst két fegyveres támadta meg élő adásban Brazíliában, és agyonlőtték a férfit, miközben épp adást vezetett – írja a Mirror. A csütörtök dél körüli támadás során háromszor lőtték meg a férfit. Humánusak voltak, a recepcióst csak leütötték, a hangmérnöknek pedig szóltak, hogy bújjon az asztal alá.

 

Carvalho a Ceara állambeli Camocim üdülőhelyén vezette a Radio Liberdade FM műsorait, a kormányzati korrupció nagy kritikusa volt, több fenyegetést is kapott korábban. Támadóit nem sikerült a helyszínen elfogni, egy fehér motoron elmenekültek. Carvalho a kórházba szállítás közben halt meg. A lövöldözés épp egy zenei betét közben történt, így a hallgatók nem hallhatták. A következő bejelentkezéskor már egyik kollégája jelezte a hallgatóknak, hogy a műsorvezetőt meglőtték.

Az agyonlőtt rádiós ügyvédje, Marcos Coelho azt mondta, “soha nem képzeltem volna, hogy ilyesmi megtörténhet a mi városunkban. Ez egy olyan bűncselekmény, ami a lehető legszigorúbb nyomozást érdemli meg a hatóságoktól”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik