Nagyvilág

Ökölvívót harapott a cápa, ütlegelve védte magát

Capa(960x640).jpg (Array)
Capa(960x640).jpg (Array)

Ismét lezáratta a rendőrség az új-dél-walesi Lennox Head strandjait szerdán, miután egy járőrhelikopter cápát fedezett fel a partok közelében. A környéken számos cápatámadás történt az utóbbi időben.

Legutóbb múlt pénteken a Lennox Headtől mintegy 50 kilométerre délre fekvő Evans Headnél szenvedett súlyos sérülést egy 51 éves férfi. Craig Isont fehér cápa támadta meg, beleharapott a bal combjába, majd a karjába és a kezébe is. A férfi, aki korábban ökölvívó volt, a ragadozót ütlegelve védte magát.

“Éppen eveztem, hogy elérjek egy hullámot” – emlékezett vissza Craig Ison, aki az életmentő műtét után szerdán tért magához. Hozzátette, hogy az állat éppen akkor érte utol, amikor már a part felé igyekezett az utána forduló cápa láttán. Mint mondta, előbb is látta az állatot, de nem törődött vele, mert arra gondolt, csak a gyakran arra úszó delfinek egyike lehet.

“Ránéztem és arra gondoltam, hogy nekem végem, utána azt, hogy nem fogok meghalni. Ekkor elkezdtem ütni” – idézte fel az esetet.

A magát végül sikeresen megvédő férfi a The Daily Telegraph ausztrál internetes kiadásának azt mondta, hogy soha többé nem fog szörfözni. “Kizárt, hogy valaha is visszamerészkedjek a vízbe” – mondta a férfi, akit a támadás után társa segített ki a partra, ahonnan mentővel szállították kórházba. A sebészek szerint millimétereken múlt az élete.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik