Nagyvilág

Korábban fel nem robbant izraeli lövedék gyilkolt Gázában

Legalább négy ember meghalt egy, a tavalyi gázai harcokban fel nem robbant izraeli lövedék detonációjában csütörtökön a Gázai övezetben. Egy család négy tagja tagja meghalt.

Az egészségügyi hatóságok arról számoltak be, hogy munkások segítettek egy családnak eltakarítani a házuk romjait, amikor bekövetkezett a robbanás. A Gázai övezetet irányító Hamász radikális iszlamista palesztin csoport egyik tagjának tulajdonában álló házat több találat érte az előző évi fegyveres konfliktus során.

Helyi lakosok azt közölték, hogy a detonációban a család négy tagja vesztette életét. A robbanásban emellett mintegy harmincan megsebesültek. A belügyi tárca vizsgálatot indítottaz ügyben.

Tavaly nyáron Izrael és a Hamász közel két hónapon át háborúzott egymással. A konfliktusban több mint kétezer palesztin vesztette életét és 10 ezer sebesült meg, Izrael öt civilt és 64 katonát vesztett. Jeruzsálem szerint a hadművelet védekező jellegű volt, amelyet az övezetből Izraelre lőtt rakétákra és gránátlövedékekre válaszul indítottak, miután kudarcba fulladtak a zsidó államnak az erőszak eszkalációjának megakadályozására tett folyamatos erőfeszítései.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik